Los Angeles

Los Angeles – Englenes By – er en by, som de fleste har hørt om. Denne by har givet verden nogle af de mest legendariske musikere, skuespillere og artister i verdenshistorie, som Jim Morrison, Marilyn Monroe, Johnny Depp, Snoop Dogg, Walt Disney og mange, mange andre. Los Angeles er en legendarisk by, som man drømmer om at besøge, og som tilbyder massevis af muligheder for besøgende.

Los Angeles findes i den sydlige del af Californien, hvor vejret er behageligt den størstedel af året. Med fire millioner indbyggere, er det den anden største by i U.S.A, og byens økonomi er styret af international handel, underholdning, turismen, luft- og rumfartsindustrien, og andet. Læs ekstrabladet.dk sin liste over 10 begivenheder der er værd at besøge i Los Angeles.

Det tager mere end en dag at gå på opdagelse i Los Angeles, men selv korte ture kan være en fantastisk oplevelse. I Los Angeles er der aldrig langt fra stjernerne, og hvis du tager et smut forbi Hollywood Walk of Fame, vil det give dig en mulighed for at gå i kendissernes fodspor. Hvis du tager hen til den eksklusive shopping gade Rodeo Drive, kan det endda være, at du får øje på nogle af Hollywoods rigtige stjerner, der er ude for at shoppe.

Flyrejser til Los Angeles

Der findes en del lufthavne i området omkring Los Angeles, men Los Angeles’ Internationale Lufthavn (LAX) er den største med hele ni terminaler. Fly fra alle verdenshjørner lander her, hvilket ikke er overraskende, da lufthavnen tog imod hele 75 millioner passagerer i 2015, hvilket gør lufthavnen til den syvende travleste lufthavn i hele verden.

Lufthavnen findes 22 km fra downtown Los Angeles, men på grund af trafikken i området skal man give sig god tid til at køre i bil eller i bus. Køreturen ind til byen tager normalt mindst 45 minutter.

Udflugter i Los Angeles

Mulighederne har ingen ende, hvis du tager på en tur i Los Angeles. Hvad du skal se og besøge afhænger af, hvilket type mennesker du er, og hvem du rejser med. Hvis du er på en romantiske ferie med din kæreste, og du har en udlejningsbil, kan en tur op til Mulholland drive stærkt anbefales. Her vil du finde alle de romantiske steder, der skal ses, er en aftentur på denne vej perfekt for et par, der ønsker at bruge lidt mere tid sammen.

Los Angeles har en del bilture at byde på, og Sunset Strip er en af de mest populære veje, der findes i denne by. Hvis du kører fra Crescent Heights Boulevard til Doheny Driver (ca. 2.5 km), vil du se, at denne vej ændrer sig en del. Indenfor en kort tidsramme, vil du kunne se ting og sager som en cowboy saloon, fine hoteller, tatoveringsbutikker samt en del plakattavler.

De mennesker, der går langs med denne vej er måske de mest interessante mennesker at kigge på; alt fra 80’s ”head-bangers” til kendisser og rappere med guldtænder. Hvis du kunne tænke dig at stoppe op på vejen, kan Whisky-a-Go-Go stærkt anbefales. Denne bar er kendt fra 60’erne fra da bands, som The Doors spillere der.

Udflugter tæt på Los Angeles

Hvis du har tid til en længere tur, er der massevis af gode steder, der kan findes et par kilometer væk fra downtown Los Angeles. For eksempel kan du køre hen til kysten og til Santa Monica, som ikke tager mere end 25 minutter med bil. Santa Monica har en meget smuk udsigt til Stillehavet, og solnedgangen her er ikke en, man glemmer. Du kan nyde solnedgangen fra steder, som Palisades Park, der har en del udsigtspunkter at vælge imellem. En gåtur langs med Santa Monica’s mole med byens kendte forlystelsespark, Pacific Park, er også et must!

Fra Santa Monica kan du køre langs med Pacific Coast motorvejen til Zuma Beach i Malibu, en meget kendt og populær vej at køre på, når man skal til Los Angeles. Ja, denne motorvej, der strækker sig op og ned af Californien, er faktisk et af de mest omtalte veje i hele verden! På en af vejens sider, vil du se folk, der solbader og spiller volleyball langs med de flotte strande, og på den anden side af vejen, kan man se store luksuriøse villaer ligesom dem, man ser på film. Køreturen nordpå fra Santa Monica er fantastisk både midt på dagen og om natten.

Sikkerhed og trafikregler i Californien

Det er ligetil og nemt at køre på vejene i USA, men det er selvfølgelig altid klogt at have en opdateret guide-bog med sig. Kørsel på højre side af vejen og sikkerhedsseler er obligatoriske. På motorveje markeres udkørsler med tal. Find derfor ud af på forhånd, hvilket nummer din afkørsel er. Downtown Los Angeles har masser af trafik, så giv dig selv god tid til at nå frem til, hvor du nu skal. PAS PÅ: Parkér aldrig for tæt på en brandhane, da din bil kan blive trukket væk (”towed” på engelsk)!

Biludlejninger i Los Angeles

I Los Angeles er det aldrig et problem at leje en bil, da der findes en lang rækker biludlejningstjenester med forskellige priser. I lufthavnen vil du kunne finde de store firmaer som Hertz, Avis og Sixt. Her vil du også have muligheden for at tilføje lidt ekstra luksus med firmaer som Rex Luxuy Car Rental. Vi anbefaler dig at sammenligne priser og betingelser, før du rejser. Et smart sted at starte er på biludlejning24.dk – Los Angeles.

Der findes også massevis af biludlejningsfirmaer i downtown Los Angeles (som nu blomstrer), hvor du vil kunne finde overkommelige biludlejningsfirmaer samt firmaer for mere eksklusive biler. Lige meget hvilken bil, du vil leje ud, kan det være en god idé at forudbestille den. Når du gør det, vil det give dig et overblik af de biludlejningsfirmaer, der findes, og hvilken udlejningsbil, der passer til dig. Det er også muligt at nå frem til bedre prise, hvis du forudbestiller.